Rdeča roka POGUBE

A to je cela vojska?

Tudi hidre crknejo

YVIENNE:
Skratka po boju nas je Lars vse prijazno pozdravil – in bilo je kar potrebno, saj smo bili vsi precej zdelani. Boj je ponovno uspel preživeti en goblin, za katerega pa se je izkazalo da ne ve prav dosti o načrtih njegovih poglavarjev. Zato pa je bil toliko bolj vreden natančen pregled gradu in stolpa. Poleg kopice magičnih in nemagičnih predmetov smo našli tudi načrt napada goblinoidov na Elsirsko dolno.

KothMap.png

Odločili smo se, da je to zares pomembna informacija in da jo je potrebno čim prej dostaviti ostalim. Kar pa je seveda pomenilo ponovno pot skozi močvaro in mimo hidre. Ker je bil že večer smo se odločili, da se bomo tokrat pripravili na hidro in jo pošteno premagali. Felixu sem razložila, da je, čeprav drugače izredno mogočna in nevarna beštija, konec koncev le žival in da je šibka na coprnije, ki slabijo um.

Moj nasvet si je vzel k srcu in ko smo se naslednje jutro srečali z hidro je bil pripravljen, čeprav z malo tresočo roko. No, pa saj tega mu ne morem zameriti. Priznam da sem, ko sem tudi sama videla sedem glav, napolnjene z vrstami kot britve ostrimi zobmi, bila nemalo živčna. Načrt je bil seveda dober, a še tako dober načrt se lahko sfiži. No, ampak kar je Felix izgubil na kvaliteti je več kot nadoknadil v kvantiteti in v nekaj sekundah se je množica urokov vsula na hidro. Nekaj jih je zgrešilo, nekaj se jih je neškodljivo odbilo, nekaj pa jih je zadelo in hidra je nezavestna telebnila v močvaro. To je bil trenutek, ki sem ga čakala. Previdno sem se spravila v vodo, poiskala razdelek med dvemi hidrinimi rebri, ki je ležal blizu srca in počasi in natančno v hido zapičila celotno sulico, do konca ročaja. Tako huda rana se je izkazala prevelika tudi za hidrine mogočne regenerativne sposobnosti in njena kri je začela v potočku teči v kalno močvirno vodo.

Ko je enkrat neposredna nevarnost minila in se je bilo mogoče razgledati po terenu, sem na bližnjem otočku opazila ostanke manj srečnih popotnikov pred nami. Večina njih in njihove opreme je bila zgrizenih do neprepoznavnosti, en prsni oklep iz čistega mithrila pa je bil kar lepo ohranjen, čeprav malo bolj zdrgnjen kot moj.

V vsakem primeru pa sedaj hitro v vas predat sporočilo in po mojo novo sulico.

Comments

Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.