Rdeča roka POGUBE

Dobrodošli v Drellinov Brod

Heroji ali plačanci

Procesija je vsekakor naredila vtis.

Kljub večerni uri so bili popotniki takoj usmerjeni v domovanje vodje vasi, kjer sta jih že čakala župan in poveljnica straže. Tam je druščina na kratko pojasnila svoje srečanje s hobgoblini in tudi predala sporočilo, zaradi katerega je sploh prišla v Drellinov brod. Vaščani so jim v zameno pojasnili, da bližnje kraje vedno pogosteje napadajo razni goblinoidi in da so ceste zaradi tega že precej nevarne. Prosili so, da prišleki, ki so očitno precej sposobni skrbeti zase, ugotovijo, kaj se dogaja v Elsirškem dolu.

Po obveznem postanku tekom mesta, kjer so popotniki pozdravili svoje bolezni, prodali in nakupili nekaj opreme je bil čas za zaslišanje klerika. Zaradi nespametno povezanih rok iz njega ni bilo mogoče izvleči kaj dosti več kot precejšnjega fanatizma na zmajevsko boginjo Tiamat, preden si je z urokom vzel življenje. Naslednji korak je zato bil obisk pri bližnjem druidu in rangerju, ki sta nas proti Wrathovemu stolpu.

Wrathov stolp sicer ni bil daleč – le kak dan potovanja, ampak cesta do njega je vodila skozi močvirje. Kmalu je bilo opazno, da je celotno območje mrtvo – nobenega žvrgolenja ptic in običajnih zvokov gozda. Droodove oste oči so kmalu opazile razlog, ko se je blizu ceste premaknila velika kačja glava. Ko se je glava spet pojavila poleg poti je pripeljala s seboj še šest prijateljic na istem trupu in hidra se je vrgla v napad. Ker je bila druščina na hidro popolnoma nepripravljena, sploh na to hidro ki je izgledala bolj demonsko kot običajno.

Comments

Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.