Rdeča roka POGUBE

In tako se je začelo...

S krvjo in ognjem...

Vrli pustolovci so nič hudega sluteči korakali po poti proti Drellinovem brodu, ko je Fluttershy nekaj zavohal.

ZASEDA!

V gošči nad potjo so se napadalci poskrili za drevesa in ko so ugotovili, da so opaženi takoj napadli z lokom. Hobgoblini niso predstavljali večjega izziva. In ekipa je zaorala med napadalce kot plug v rahlo zemljo…

A vsak plug lahko naleti na skalo in hobgoblini so imeli okrepitve. Še več pomoč magov oziroma duhovnov in peklenske zverine. Bitka je bila trda in v nekaj trenutkih je izgledalo dosti nevarno za Larsa, kajti goblin, ki se je pridružil bitki iz gozda je bil s svojim lokom hudo natančen. A proti izkušeni ekipi pustolovcev tudi skupina hobgoblinov ni mogla vzdržati. Duhoven je uspel še okužit Yvienne z neko boleznijo, ki ga je precej ošvohnila preden je izgubil zavest.

Skupina je preiskala trupla in pobrala kar je izgledalo vsaj približno vredno hitro so sledili v smer od koder so prišle okrepitve in zagledali precej zapuščeno hiško. V imenu varnosti (in znanosti) je Yvenne skozi vrata zalučala truplo goblina. Ker ni bilo slišat ničesar razen trušča ob pristanku truplo je skupina (brez Felixa) pogumno vdrla v bajto, kjer so odkrili trupla prejšnjih žrtev goblinoidov in nekaj zlatnikov.

Yvenne je nato poskušala podreti bajto in s tem pripravit nekakšen pokup revežev, a si je premislila potem, ko je prvi vogal skoraj zrušila nase. Ob tem so se spomnili nezavestnega duhovna, ki je imel pri sebi sveti simbol Tiamat in se še pravočasno vrnili, da so ga zvezali in odnesli s sabo na poti v Drellinov brod.

Pot ni bila dolga, a vseeno je večer prehitel skupinico ravno ko so prišli okoli vogala do Drelinovega broda. Tu pa… Um… Je zdrava pamet zapustila Yvenne in Felixa. Vaška straža je le začudeno opazovala kako sta se začela cufati v izjemni vnemi kdo bo prvi govorec. Niti niso kakorkoli poskušali ustavit teh čudakov. Ko je Lars omenil, da so premagali skupino goblinoidov in celo ujeli nekoga so ekipico kar povabili v mestece, a ko so izvedeli, da je ujetnik duhoven so usmerili skupinico v mestno hišo in jim naročili naj počakajo poveljnico Soranno Anitah… Le kje je skupinica že slišala to ime?

Comments

Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.