Rdeča roka POGUBE

Izpod čekanov v bodice

Ali zakaj imam matikore raje kot hidre

Zver je bila lačna… ali morda radovedna… ali se je hotela samo igrati… ali je bila morilska beštja… Kakorkoli, ni kazalo, da namerava kar tako odnehat. A naši “heroji” so bili na to zelo NEpripravljeni. In ker je taktični umik v vseh boljši knjigah opisan kot popolnoma veljavna taktika. So naši “heroji” bežali kot so jih nesle nožice. Felix se je sicer nekaj izživljal, a tega ni videl nihče saj je bil tisti čas neviden.

Preostanek poti je bil precej dolgočasen razen raztezanja Yvenne, ki je poskrbelo za povišan nivo hormonov in vlage v okoliškem zraku.

Kmalu je skozi drevesa Drood opazil obrise poškodovane utrdbe. Felix je izvedel opazovanje gradu s pomočjo nevidnosti in daljinskega opazovanja. Ko se je vrnil je sledil dooooooolg posvet glede načrta napada.

YVIENNE:
Vstali smo zgodaj zjutraj in ponovili plan napada, ki smo ga sestavili prejšnji večer. Grad je imel dva vhoda – enega glavnega in enega, kjer se je obzidje zrušilo in je bilo dokaj lahko prehodno. Jaz bi v grad vsopila skozi porušeni del obzidja, ostali člani pa skozi glavna vrata oz. Kar je ostalo od njih. Do gradu sem prišla neopažena, v trenutku, ko sem prečkala obzidje, pa sem skozi podrto steno ene izmed zgradb v gradu zagledala ne le hobgoblinske bojevnike, ampak tudi ogromnega minotavra z orjaško sekiro v rokah. Prvega hobgoblina sem uspela porezati takoj, nato pa se je bitka za stolp začela na polno. Ker sem videla, da imam na rokah malce več kot sem pričakovala sem poklicala Drooda na pomoč, medtem ko je njegov Fluttershy skrbel za dva goblinska jezdeca na wargih, ki sta se pojavila pri čarovniškem delu skupine. Kot da minotaver sam ni bil zadosten problem, sta se naprotnikom pridružila še demonska mantikora in leteč coprnik, ki sta našo druščino zasula z bodicami in ognjem. Nekomu, ki je je doživel boje v Adrijskih gozdovih sicer to še ni bilo življenjsko nevarno, ampak nekaj članov naše skupine je pa do sedaj bilo bolj vajenih študiranja v mirnih okoliščinah in napad jih je kar pošteno zdelal. Postalo mi je jasno, da je potrebno bitko hitro zaključiti, ali pa jo ne bomo vsi preživeli.

Ker so moje letalske sposobnosti omejene sem ocenila da je najprej potrebno poskrbeti za minotavra. Če bi le ta prišel do naših pobecev v spalnih srajcah bi ti imeli precejšnje težave. Z Droodom sva se počasi premikala okoli minotavra in ga poskušala obkoljiti, ko se je ponudila priložnost. S hitrim skokom sem se izgnila njegovemu napadu, se v prevalu pognala proti steni in si v mislih zavrtela sobo. Stena je služila za odskočno desko ravno ko se je minotaver obrnil proti Droodu za surov udarec. Silo odriva sem uporabila za napad in ost moje sulice se je s strašansko silo zapičila v minotavrov nezaščiten hrbet. Udarec je prebil srce in celoten prsni koš divjega bojevnika, ki je mrtev padel na tla.

V tem času je demonska gosenica, ki jo je priklical Lars dobila oprijem na sovražnem coprniku in ga uspela onesposobiti. A ta sreča žal ni trajala dolgo, saj je naslednji napad mantikore končal življenje beštije in zadal Larsu še zadnjo rano, preden se je nezavesten zgrnil na tla. Kljub vsemu je ta napad Felixu dal dovolj časa da je na coprnika začaral urok, s katerim je prekinil njegovo letenje in čarovnik je padel na tla tik pred sobo, v kateri sva se borila z Droodom. Z mrtvim minotavrom je bila naslednja tarča jasna in v naslednjem trenutku je bila moja sulica zapičena skozi njegov trebuh. Ne vem kakšna demonska vzdržljivost ga je gnala naprej, a uspel je začarati še en urok, preden ga je dohitela smrt. Z njegovim koncem je ostal le še en nasprotnik – za ostale so poskrbeli Feliksov zlati prah, Droodove in Larsove beštije in seveda Fluttershy. A v tako enoličnem boju tudi mantikora ni zdržala prav dolgo.

Lars je bitko preživel, zahvaljujoč napoju, ki mu ga je Feliks v kaosu boja uspel administrirat. Prisežem, kakor je ta tip antipatičen je pa na trenutke izredno koristen.

Comments

Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.