Saede

Vljudna pletilka magije

Description:

Pod vijolično čarovniško haljo brez rokavov, okrašeno z zlatorumenimi arkanimi runami, se skriva precej všečna postava Saede (<-CS). Kljub videzu privlačne pripadnice človeške vrste je na njej nekaj nenavadnega, poleg precej blede polti in obrite glave, seveda. Po navadi ima preko hrbta obešen črn lesen samostrel s kristalnim bajonetom, ki je v veliki meri nerabljen v primerjavi z izpranostjo halje. Na halji izstopa srebrna broška posvečena Boccobu.

Saede se trudi biti, kar se da, vljudna in spoštljiva, vendar ji zaradi vznesenosti včasih vendarle spodleti. S spodrsljaji se ne obremenjuje pretirano, saj bi ji to le odvračalo pozornost od vseh mogočih stvari, ki bi jih lahko počela na tem svetu. Prednost imajo seveda arkane skrivnosti, vendar rada poizkusi v prav vse… no, dokler ni govora o hrani in pijači, tam ima malce zadržkov.

Bio:

Saede je, kot mnogi njene vrste, spomine spomine na svet, s katerega je prišla, potlačila na rob pozabe in se ga pravzaprav niti ne spominja več. Bila je zelo mlada, ko sta se z mamo, odpravili skozi raven senc do materialne ravni. Tu sta privzeli novi imeni in začeli novo življenje. Saede je tako postala Saede, mati pa si je nadela ime Taehti.

Prvih nekaj let ni bilo najlažjih, saj sta se šele privajali. Potovali sta od kraja do kraja in iskali prostor kjer bi ju sprejeli in ki bi bil “pravi” za nov dom. Saede je tekom tega nomadskega življenja opravljala razna priložnostna dela, od gospodinjskih opravil pa vse do vajeništva pri raznih rokodelcih. Mama, ki je bila precej sposobna telepatka, jo je poizkušala izuriti v svoji veščini. Lekcije se Saede niso najbolj prijele, preveč je bilo drugih stvari, ki so izgledale bolj mikavno.

Saede

Rdeča roka POGUBE Carr0t gorazdsan