Lokacije

Elsir_Vale_mod2_-_Copy.jpg

Brindol

(malo mesto 8400 prebivalcev)

Največje naselje v Dolu, Brindol je premožna kmetovalska skupnost in karavansko postajališče ob Zarjini poti na južnem bregu reke Elsir. Jabolčni in hruškovi sadovnjaki sledijo vijugajoči reki, medtem ko široka žitna polja in njive obkrožajo mesto kilometre daleč. Glavar Brindola je Lord Kerden Jarmaath in njegov mali gred in mestno obzidje so edine omembe vredne utrdbe tostran Dennovarja.

Dauth

Zaspan zaselek nekje na pol poti med Imetji Kladvopesti in Brindolom, je dom okoli 200 ljudem. Glavna znamenitost je Utrujeni Ajd, gostišče in točilnica. Zaselek sedaj vodi svet starešin, a nad vasjo še vedno ostaja spomin na plemiče Rhestorja – požgana lupina Dauthškega gradu.

Dennovar

Trgovsko mesto na obalah jezera Ern je največja skupnost Elsirškega Dola. Je vzhodni vhod v Dol in prvi košček civilizacije, ki ga utrujen popotnik sreča po prečkanju Zlatih planjav. Dama Yisel Bristeir sicer vlada mestu na papirju, a mestu je v rokah Trgovskega sveta – močnih oligarhov katerih glavna skrb je, da mesto ostaja odlično za posel. Dennovar je znan tudi po množici templjev večjim in manjšim bogovom. Dejavnost teh nadzira svet Templjev, v katerem so najvišji duhovni vseh veroizpovedi v mestu.

Drellinov brod

Če je Dennovar vzhodna vrata Elsirškega dola, potem je mestece Drellinov brod zahodna. Nekoč je reko Elsir prečil most škratske izdelave, a ga je odplavila mogočna povodenj pred dobrimi sto leti. Od takrat popotniki na Zarjini poti prečijo reko na brodu po katerem je mestece dobilo ime.

Elsirški prek

Majhno mestece je nastalo ob plitvini reke Elsir in je poznano po lesarstvu in izdelavi papirja. Samozvani “Baron” Hargil Trask vlada mestecu s pomočjo svojega klana. Dokler njegovi pretepači ostajajo omejeni na Elsirški prek se večja mesta ne bodo ukvarjala z njim, a “baron” je zelo ambiciozen.

Lokacije

Rdeča roka POGUBE Carr0t Carr0t